15 OKT

2019

Aandelen , Johan Van Der Biest , Onderwerpen

Wonderlijke technologieën: de impact van 5G

In de niet zo verre toekomst zullen operaties vanop afstand patiënten van over de hele wereld toegang verlenen tot de beste gezondheidszorg en artsen zonder dat ze duizenden kilometers moeten reizen. Het is duidelijk dat de proliferatie van de 5G-technologie verreikende gevolgen zal hebben voor vele sectoren en bedrijven. Het internet of things, zelfrijdende wagens, big data en robotchirurgie zullen de belangrijkste begunstigden van die technologische evolutie zijn. Beleggers zouden die trend goed in de gaten moeten houden, omdat hij interessante beleggingskansen zal opleveren.
 

WAAROM 5G GEBRUIKEN?

We krijgen een voorproefje van 5G, nu telecomoperatoren wereldwijd overschakelen naar commerciële 5G-netwerken en smartphonefabrikanten hun eerste 5G-telefoons op de markt brengen. De tweede golf van 5G zal de cruciale drijfkracht zijn achter hetgeen het ‘Massive Internet of Things’ wordt genoemd. Uiteindelijk zal 5G het onderscheid tussen bedraad en draadloos proberen te vervagen, wat aanzienlijke infrastructuurwerken aan de netwerkkern en netwerken van kleine cellen vereist. Dankzij de toekomstige 5G-opstellingen worden heel diverse gebruikssituaties mogelijk in verschillende domeinen zoals slimme steden, de gezondheidszorg, de industrie, de autosector en energiebeheer.

 

WAAROM IS 5G INTERESSANT VOOR BELEGGERS?

5G is en blijft een bron van inkomstengroei voor vele bedrijven en die bedrijven verdienen het om de komende jaren op de radar van beleggers te zijn. De meest evidente bedrijven – zoals de producenten van halfgeleiders, de proefprojecten met 5G-netwerken en de verdelers van netwerkmaterieel – vinden we in de IT-sector. Daarna vermelden we graag bedrijven die actief zijn in sensoren, de analyse van big data, connectiviteit en microprocessoren.

Het is moeilijk om te zeggen wanneer de ‘echte’ standalone 5G-technologie precies beschikbaar zal zijn, maar zowel klanten als investeerders moeten klaarstaan voor de opkomst van die wonderlijke technologie.

DOWNLOAD DE PAPER

5G EN ROBOTICA INVOEREN
BIJ INNOVATIEVE STRATEGIEËN

DOWNLOAD DE PAPER

More Tech News

Find out more

Thematische Internationale Aandelen

BELEG IN WERELDWIJDE TRENDS

Lees meer over onze thematische aanpak